top of page

مجموعة الآداب

Public·32 members

Autobiografija Benjamina Franklina Pdf 13


Autobiografija Benjamina Franklina Pdf 13
Benjamin Franklin je bio jedan od najznačajnijih američkih državnika, izumitelja, pisaca i filantropa. Njegova autobiografija je jedno od najpoznatijih djela američke književnosti, koja pruža uvid u njegov život, misli i djela. Autobiografija je napisana u četiri dijela, od kojih je prvi započeo 1771. godine, a posljednji završio 1790. godine, neposredno prije njegove smrti.


DOWNLOAD: https://consbemtrana.blogspot.com/?ev=2w3mln


Autobiografija Benjamina Franklina je dostupna u različitim formatima i jezicima na internetu. Jedan od njih je i PDF format, koji omogućava čitanje i ispisivanje teksta na bilo kojem uređaju. PDF format također čuva izvorni izgled stranica, fontova i slika knjige. PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina može se preuzeti sa sljedećih web stranica:  • [Project Gutenberg]: Ovo je jedan od najstarijih i najvećih izvora besplatnih e-knjiga na internetu. Na ovoj stranici možete pronaći PDF verziju autobiografije Benjamina Franklina koju je uredio Charles Eliot, sa uvodom i bilješkama. Ova verzija ima 13 poglavlja i 190 stranica.  • [Project Gutenberg]: Ovo je druga PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina koju nudi Project Gutenberg. Ova verzija nema uvod i bilješke, ali ima više opcija za preuzimanje u različitim formatima, kao što su EPUB, Kindle i Plain Text. Ova verzija ima 18 poglavlja i 397 kB.  • [The Project Gutenberg eBook of \"Autobiography of Benjamin Franklin.\"]: Ovo je treća PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina koju nudi Project Gutenberg. Ova verzija je ilustrirana crtežima E. Boyd Smitha, a sadrži i neke dodatne materijale, kao što su portret Franklina, primjeri njegovih novinskih članaka i epitaf. Ova verzija ima 14 poglavlja i 202 stranice.
Ako želite pročitati autobiografiju Benjamina Franklina na drugim jezicima, možete potražiti prijevode na web stranicama kao što su [Google Books]( [Amazon]( ili [WorldCat]( Na primjer, ako želite pročitati autobiografiju na hrvatskom jeziku, možete pronaći prijevod pod naslovom \"Životopis Benjamina Franklina\" koji je objavio Naklada Ljevak 2005. godine.


Autobiografija Benjamina Franklina je zanimljiva i poučna knjiga koja otkriva mnoge aspekte njegove osobnosti i djelovanja. Ona je također svjedočanstvo o povijesti Amerike u vrijeme njenog nastanka i razvoja. Ako želite saznati više o ovom izvanrednom čovjeku i njegovom vremenu, preporučujemo vam da pročitate njegovu autobiografiju u formatu koji vam najviše odgovara.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page