top of page

مجموعة الآداب

Public·35 members
Henrique Consoni
Henrique Consoni

Autobiografija Benjamina Franklina Pdf 13


Autobiografija Benjamina Franklina Pdf 13
Benjamin Franklin je bio jedan od najznačajnijih američkih državnika, izumitelja, pisaca i filantropa. Njegova autobiografija je jedno od najpoznatijih djela američke književnosti, koja pruža uvid u njegov život, misli i djela. Autobiografija je napisana u četiri dijela, od kojih je prvi započeo 1771. godine, a posljednji završio 1790. godine, neposredno prije njegove smrti.


DOWNLOAD: https://consbemtrana.blogspot.com/?ev=2w3mln


Autobiografija Benjamina Franklina je dostupna u različitim formatima i jezicima na internetu. Jedan od njih je i PDF format, koji omogućava čitanje i ispisivanje teksta na bilo kojem uređaju. PDF format također čuva izvorni izgled stranica, fontova i slika knjige. PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina može se preuzeti sa sljedećih web stranica:  • [Project Gutenberg]: Ovo je jedan od najstarijih i najvećih izvora besplatnih e-knjiga na internetu. Na ovoj stranici možete pronaći PDF verziju autobiografije Benjamina Franklina koju je uredio Charles Eliot, sa uvodom i bilješkama. Ova verzija ima 13 poglavlja i 190 stranica.  • [Project Gutenberg]: Ovo je druga PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina koju nudi Project Gutenberg. Ova verzija nema uvod i bilješke, ali ima više opcija za preuzimanje u različitim formatima, kao što su EPUB, Kindle i Plain Text. Ova verzija ima 18 poglavlja i 397 kB.  • [The Project Gutenberg eBook of \"Autobiography of Benjamin Franklin.\"]: Ovo je treća PDF verzija autobiografije Benjamina Franklina koju nudi Project Gutenberg. Ova verzija je ilustrirana crtežima E. Boyd Smitha, a sadrži i neke dodatne materijale, kao što su portret Franklina, primjeri njegovih novinskih članaka i epitaf. Ova verzija ima 14 poglavlja i 202 stranice.
Ako želite pročitati autobiografiju Benjamina Franklina na drugim jezicima, možete potražiti prijevode na web stranicama kao što su [Google Books]( [Amazon]( ili [WorldCat]( Na primjer, ako želite pročitati autobiografiju na hrvatskom jeziku, možete pronaći prijevod pod naslovom \"Životopis Benjamina Franklina\" koji je objavio Naklada Ljevak 2005. godine.


Autobiografija Benjamina Franklina je zanimljiva i poučna knjiga koja otkriva mnoge aspekte njegove osobnosti i djelovanja. Ona je također svjedočanstvo o povijesti Amerike u vrijeme njenog nastanka i razvoja. Ako želite saznati više o ovom izvanrednom čovjeku i njegovom vremenu, preporučujemo vam da pročitate njegovu autobiografiju u formatu koji vam najviše odgovara.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page